Publikavimo data: 2024-03-30
Sluoksniuotos tešlos samsa su vištiena
Sunku atsakyti, kada ir kur atsirado samsa, nes ji žinoma ir mėgstama daugelyje Azijos, Artimųjų Rytų ir net Afrikos šalių. Tačiau galime tvirtai pasakyti, kad į klasikinį receptą gali įeiti įdaras iš įvairios mėsos - jautienos, avienos ir net vištienos. Pastaroji labiausiai tinka dietinei patiekalo versijai gaminti. Pyragėlius galite gaminti beveik iš bet kokios tešlos. Žingsnis po žingsnio pateikiamas samčio iš sluoksniuotos tešlos su vištiena receptas yra vienas iš greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu aliejaus, sudėkite maltą mėsą ir svogūną. Įberkite pipirų ir druskos, kepkite 3-5 minutes, kol mėsa taps auksinė, bet palikite pusiau iškepusią. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 2
Formuokite paplotėlius. Stalą pabarstykite miltais ir sudėkite ant jų tešlą. Supjaustykite mažais gabalėliais ir iškočiokite taip, kad jie būtų arbatos lėkštutės dydžio ir 2-3 mm storio. Ant kiekvieno užtepkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos, tada suformuokite paplotėlius, patraukdami tris tešlos kraštus link centro ir suspausdami kraštus.
Žingsnis 3
Paruoškite samosas. Kepimo skardą patepkite likusiu aliejumi ir sudėkite ant jos samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu suplakite kiaušinio trynį, patepkite juo paplotėlių viršų ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite samsą 40-50 minučių, kol bus paruoštas.
Kategorijos