Publikavimo data: 2024-03-30
Samsa orkaitėje
Azijoje ir Rytuose mėgstamą samsą galima vadinti universaliu patiekalu. Jį galima ruošti su mėsos įdaru, o mėsa gali būti jautiena, vištiena arba aviena. Samsą galima gaminti dietinę - su žalumynais arba lęšiais. Naudokite sluoksniuotą arba paprastą tešlą. Yra daugybė receptų, taip pat ir gaminimo būdų. Namuose samsą su malta mėsa galite pasigaminti orkaitėje, ir ji bus ne mažiau skani!
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite svogūnus su malta mėsa, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus ir sudėkite ant jos faršą. Kepkite 3-5 minutes, kad mėsa įgautų auksinę spalvą, bet dar nebūtų iškepusi. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Vandenyje ištirpinkite druską ir persijokite 1 puodelį miltų. Toliau pilkite miltus, palaipsniui minkydami tešlą. Suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite paplotėlius. Supjaustykite tešlą mažais gabalėliais ir kiekvieną iškočiokite iki nedidelės lėkštės dydžio. Kiekvienam paplotėliui užtepkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą faršo. Kad būtų sultingesnis, sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir užberkite ant maltos mėsos. Paimkite tris tešlos kraštus ir suimkite juos į vidurį, kad gautųsi trikampio forma, kraštus užspauskite.
Žingsnis 4
Iškepkite samosas. Kepimo skardą patepkite likusiu augaliniu aliejumi. Išplakite kiaušinio trynį ir patepkite paplotėlių viršų, pabarstykite sezamo sėklomis ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite samosas iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos