Marmurinės jautienos samsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Marmurinės jautienos samsa

Trikampio formos, apvalios, kvadratinės, mažos arba milžiniškos.... Samsa būna įvairių skonių. Įdaras yra mėsos (jautienos, vištienos, avienos) arba daržovių (bulvių, moliūgų), taip pat įdaras gali būti daugiakomponentis. Samsa yra tradicinis Uzbekistano ir Vidurinės Azijos šalių patiekalas. Tokie pyragai kepami specialioje krosnyje - tandyre. Tačiau kuo samsa skiriasi nuo mūsų močiutėms įprastų pyragaičių? Tradiciniame samsa recepte turi būti du komponentai - svogūnai ir avienos riebalai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
273 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, sezamo sėklos, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite jį su malta mėsa, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 2

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į 500 g miltų įberkite druskos ir įmuškite 1 kiaušinį. Išminkykite tešlą palaipsniui pilant vandenį (150 ml).

Žingsnis 3

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu.

Žingsnis 4

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 4
Tešlą patepkite sviestu.

Žingsnis 5

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 5
Išteptą aliejumi tešlą susukite į ritinį.

Žingsnis 6

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 6
Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį nedideliais kvadratėliais.

Žingsnis 7

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 7
Kiekvieną kvadratą iškočiokite kočėlu.

Žingsnis 8

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 8
Įdarą sudėkite į tešlos vidurį.

Žingsnis 9

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 9
Tešlą sulenkite į trikampį. Kraštus suspauskite.

Žingsnis 10

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 10
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite samosas ant skardos. Aptepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Žingsnis 11

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 11
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Pašaukite samosas į orkaitę 45-60 minučių.

Žingsnis 12

Marmurinės jautienos samsa Žingsnis 12
Patiekite samosą su arbata. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos