Publikavimo data: 2024-03-28
Marmurinės jautienos samsa
Trikampio formos, apvalios, kvadratinės, mažos arba milžiniškos.... Samsa būna įvairių skonių. Įdaras yra mėsos (jautienos, vištienos, avienos) arba daržovių (bulvių, moliūgų), taip pat įdaras gali būti daugiakomponentis. Samsa yra tradicinis Uzbekistano ir Vidurinės Azijos šalių patiekalas. Tokie pyragai kepami specialioje krosnyje - tandyre. Tačiau kuo samsa skiriasi nuo mūsų močiutėms įprastų pyragaičių? Tradiciniame samsa recepte turi būti du komponentai - svogūnai ir avienos riebalai.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite jį su malta mėsa, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į 500 g miltų įberkite druskos ir įmuškite 1 kiaušinį. Išminkykite tešlą palaipsniui pilant vandenį (150 ml).
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 4
Tešlą patepkite sviestu.
Žingsnis 5
Išteptą aliejumi tešlą susukite į ritinį.
Žingsnis 6
Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 7
Kiekvieną kvadratą iškočiokite kočėlu.
Žingsnis 8
Įdarą sudėkite į tešlos vidurį.
Žingsnis 9
Tešlą sulenkite į trikampį. Kraštus suspauskite.
Žingsnis 10
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite samosas ant skardos. Aptepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 11
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Pašaukite samosas į orkaitę 45-60 minučių.
Žingsnis 12
Patiekite samosą su arbata. Gero apetito!
Kategorijos