Publikavimo data: 2024-02-04
Samsa su bulvėmis receptas
Samsa su bulvėmis gali būti kepama orkaitėje. Šiam samsos receptui reikia pasigaminti naminės sluoksniuotos tešlos. Ji bus nerauginta ir be mielių. Norint paruošti samsą su bulvėmis ir svogūnais, geriau imti rinktines bulves, kurios įdarui bus supjaustytos kubeliais. Jei sviestą pakeisite augaliniu aliejumi ir nedėsite kiaušinių, patiekalą galima gaminti pasninko laikotarpiu ir įtraukti į vegetarų valgiaraštį. Puikus patiekalas sotiems užkandžiams.
Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite bulves ir svogūnus ir nuplaukite vandeniu. Iš anksto iš šaldytuvo išimkite sviestą, kad suminkštėtų kambario temperatūroje. Pasiruoškite kepimo skardą, pergamentinį popierių ir maistinę plėvelę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus per sietelį į platų gilų dubenį. Atskirai įmuškite 1 kiaušinį. Į kiaušinį supilkite vandenį, actą ir druską ir gerai išmaišykite. Supilkite mišinį į dubenį su miltais. Užminkykite tvirtą tešlą. Padalykite ją į dvi dalis. Kiekvieną pusę iškočiokite plonu sluoksniu. Pirmąjį sluoksnį patepkite sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį sluoksnį ir patepkite sviestu. Suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 120 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Svogūną ir bulves supjaustykite mažais kubeliais, produktus sumaišykite giliame dubenyje. Pagardinkite druska ir kalendra. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, suvyniokite jį į ritinį. Supjaustykite vyniotinį gabalėliais. Tešlos gabalėlį iškočiokite į apskritimą, į vidurį dėkite įdaro, kraštus užspauskite, kad gautųsi trikampis. Įmuškite vieną kiaušinį ir patepkite juo samosos paviršių.
Žingsnis 4
Iškepkite samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 35-40 minučių.
Žingsnis 5
Dėkite samsą su bulvėmis į lėkštę, patiekite su grietine.
Kategorijos