Samsa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Samsa receptas

Su šiuo patiekalu susijusi graži, bet tragiška legenda. Neįtikėtina gražuolė, vardu Samsa, laukė savo mylimojo aukštame bokšte. Kai jis atvyko, ji nenorėjo gaišti laiko lipdama laiptais žemyn, todėl iššoko pro langą, manydama, kad meilė suteiks jai sparnus, tačiau sudužo mirtinai. Jaunikis nusprendė įamžinti mylimosios vardą ir jos garbei išrado pyragą, kuris išgarsėjo daugelyje šalių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.72/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa receptas Žingsnis 1
Persijokite miltus ir susmulkinkite svogūną. Ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

Žingsnis 2

Samsa receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: miltus sumaišykite su vandeniu ir druska, užminkykite elastingą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Žingsnis 3

Samsa receptas Žingsnis 3
Paruoškite faršą: maltą mėsą ir svogūną pagardinkite druska, žiurke ir gerai išmaišykite. Jei malta mėsa nevienalytė, kelis kartus pertrinkite ją per mėsmalę.

Žingsnis 4

Samsa receptas Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 4 dalis ir iškočiokite į plonus paplotėlius. Į kiekvieno plokštainio vidurį dėkite įdaro, sulenkite į voką ir iš visų pusių patepkite sviestu.

Žingsnis 5

Samsa receptas Žingsnis 5
Patiekite samsą šiek tiek atvėsusią.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos