Publikavimo data: 2024-02-04
Samsa receptas
Su šiuo patiekalu susijusi graži, bet tragiška legenda. Neįtikėtina gražuolė, vardu Samsa, laukė savo mylimojo aukštame bokšte. Kai jis atvyko, ji nenorėjo gaišti laiko lipdama laiptais žemyn, todėl iššoko pro langą, manydama, kad meilė suteiks jai sparnus, tačiau sudužo mirtinai. Jaunikis nusprendė įamžinti mylimosios vardą ir jos garbei išrado pyragą, kuris išgarsėjo daugelyje šalių.
Žingsnis 1
Persijokite miltus ir susmulkinkite svogūną. Ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: miltus sumaišykite su vandeniu ir druska, užminkykite elastingą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą: maltą mėsą ir svogūną pagardinkite druska, žiurke ir gerai išmaišykite. Jei malta mėsa nevienalytė, kelis kartus pertrinkite ją per mėsmalę.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 4 dalis ir iškočiokite į plonus paplotėlius. Į kiekvieno plokštainio vidurį dėkite įdaro, sulenkite į voką ir iš visų pusių patepkite sviestu.
Žingsnis 5
Patiekite samsą šiek tiek atvėsusią.
Kategorijos