Publikavimo data: 2025-08-20
Auksiniai grikių blyneliai
Grikiai yra naudingų mikroelementų ir vitaminų lobynas. Tai puikus energijos ir žvalumo šaltinis. Pusryčiams puikiai tinka grikių košė su pienu, pietums galima virti grikių sriubą, o vakarienei - su mėsa ir daržovėmis. Tačiau su grikių miltais susiduriama nedažnai, pagal įprotį gaminama tik iš kvietinių miltų. Iš grikių miltų kepami skanūs blynai. Tokių miltų lipnumas nedidelis, todėl kviečių miltai taip pat naudingi, kad blynai nesuplyštų. Cukraus kiekis blynuose reguliuojamas pagal įdaro skonį. Grikių blynai yra neįtikėtinai švelnūs ir tiesiog tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir sodą. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Kad būtų puresnė tekstūra, galite naudoti mikserį.
Žingsnis 2
Į dubenį supilkite šiltą pieną ir du šaukštus augalinio aliejaus. Kruopščiai išmaišykite ir suberkite miltus. Išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Kepkite maždaug po minutę iš kiekvienos pusės.
Kategorijos