Publikavimo data: 2024-03-23
"Austriškos" salotos su kepenėlėmis
"Austriškos" salotos su saira labai panašios į "Mimoza" salotas. Pagrindinis skirtumas tas, kad į jas nededama svogūnų ir morkų. Šios salotos ruošiamos iš susmulkintos konservuotos sairos, virtų kiaušinių, svogūnų ir sūrio. Viskas užpilama majonezu. Slaptasis ingredientas - sviestas, dėl kurio salotos tampa tokios švelnios ir kreminės. Salotos "Austriškos" su saira puikiai tinka pietums ar vakarienei, taip pat šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Atskirai sutarkuokite trynius ir baltymus.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Sudėkite sairą į dubenį ir sutrinkite šakute.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus.
Žingsnis 5
Dabar paruoškite salotas. Tam paimkite specialią formą, plokščią salotinę arba kepimo indą. Ant dugno sudėkite tarkuotą kiaušinio baltymą.
Žingsnis 6
Sudėkite šiuos sluoksnius: sūrį, sairą ir svogūnus.
Žingsnis 7
Ant svogūnų užtepkite majonezo sluoksnį.
Žingsnis 8
Sviestą sutarkuokite smulkia arba stambia tarka ir tolygiu sluoksniu paskleiskite ant majonezo.
Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite tarkuotą kiaušinio trynį. Išimkite salotų formą.
Žingsnis 10
Paruoštas salotas pabarstykite smulkintais krapais.
Kategorijos