Publikavimo data: 2024-05-25
Austrių grybai su ryžiais
Austrių grybai yra vieni mėgstamiausių ir labiausiai paplitusių grybų. Jų galima lengvai rasti ne tik gamtoje, bet ir parduotuvių lentynose. Austrių grybų galima rasti pyraguose, picose, salotose. Taip pat kaip savarankiškas patiekalas - austrių grybai padaže, marinuoti arba sūdyti, austrių grybai su įvairiais garnyrais. Vitaminų sudėtimi šie grybai nenusileidžia mėsai.
Žingsnis 1
Austrių grybus smulkiai supjaustykite, morkas stambiai sutarkuokite. Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite giliame dubenyje po dangčiu, kad išbrinktų.
Žingsnis 2
Morkas lengvai apkepkite augaliniame aliejuje, sudėkite pievagrybius ir troškinkite apie 4 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite ciberžolę, druską, pipirus, lauro lapą, garuose virtus ryžius, išmaišykite, po minutės supilkite vandenį ir užvirinkite. Troškinkite 20 minučių keptuvėje uždengtu dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Paruoštą patiekalą papuoškite žalumynais.
Kategorijos