Publikavimo data: 2024-03-30
Aviečių panna cotta
"Panna cotta" yra desertas, kilęs iš Pjemonto (Italija). Pagrindinės jo sudedamosios dalys yra grietinėlė, cukrus ir želatina. Vienas iš deserto gaminimo variantų - panna cotta su avietėmis. Uogos suteiks malonios rūgštelės ir ryškaus skonio. Galite naudoti ir riebią grietinėlę, tada desertas bus švelnesnis, ir minimalaus riebumo procento grietinėlę, tada sumažės skanėsto kaloringumas. Geriau vartoti šviežias avietes, jos kvapnesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite panna cotta. Sumaišykite grietinėlę su pienu, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Tuomet į karštą grietinėlės mišinį suberkite išbrinkusią želatiną. Maišykite, kad želatina ištirptų. Supilkite į kremus ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite aviečių tyrę. Sutrinkite avietes trintuvu. Pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte kauliukus. Suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir krakmolą. Šiek tiek pašildykite, kad tyrė šiek tiek sutirštėtų.
Žingsnis 3
Surinkite panna cotta. Išimkite šaldytą desertą iš šaldytuvo ir ant viršaus užpilkite aviečių tyrę.
Kategorijos