Publikavimo data: 2024-04-09
Aviečių pektino želė
Aviečių želė - puikus desertas tiems, kurie laikosi dietos arba sveikos mitybos. Šis skanėstas gaminamas pektino pagrindu. Tai natūralus polisacharidas, kuris priskiriamas želė medžiagoms. Jo organizmas praktiškai nesuvirškina, todėl jis papildomai veikia kaip sorbentas, pašalinantis kenksmingas medžiagas. Pektinas gali paversti uogų sirupą želė tik kartu su cukrumi ir rūgštimis. Todėl recepte negalima apsieiti be cukraus.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Aviečių uogas 10-15 minučių užberkite cukrumi, kad uogos išleistų sultis. Uždėkite mišinį ant ugnies ir virkite 5-7 minutes, kol uogos suminkštės. Išvirkite avietes ant sietelio ir pertrinkite per groteles, palikdami visas kauliukus. Leiskite aviečių tyrei atvėsti iki 45-50 laipsnių temperatūros. Būtent tokios temperatūros rekomenduojama įpilti bet kokios rūšies pektino.
Žingsnis 2
Paruoškite aviečių želė. Sumaišykite pektiną su 3 valgomaisiais šaukštais (75 g) cukraus ir supilkite mišinį į aviečių tyrę, maišydami sirupą plaktuvu. Užvirinkite. Po 3 minučių nuimkite avietes nuo viryklės, supilkite į kremus ir palikite atvėsti. Pektinas pradeda veikti vėsdamas. Po 5-7 valandų želė galutinai stabilizuosis ir įgaus želė konsistenciją.
Kategorijos