Aviečių pektino želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Aviečių pektino želė

Aviečių želė - puikus desertas tiems, kurie laikosi dietos arba sveikos mitybos. Šis skanėstas gaminamas pektino pagrindu. Tai natūralus polisacharidas, kuris priskiriamas želė medžiagoms. Jo organizmas praktiškai nesuvirškina, todėl jis papildomai veikia kaip sorbentas, pašalinantis kenksmingas medžiagas. Pektinas gali paversti uogų sirupą želė tik kartu su cukrumi ir rūgštimis. Todėl recepte negalima apsieiti be cukraus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
140 kcal.
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviečių pektino želė Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Aviečių uogas 10-15 minučių užberkite cukrumi, kad uogos išleistų sultis. Uždėkite mišinį ant ugnies ir virkite 5-7 minutes, kol uogos suminkštės. Išvirkite avietes ant sietelio ir pertrinkite per groteles, palikdami visas kauliukus. Leiskite aviečių tyrei atvėsti iki 45-50 laipsnių temperatūros. Būtent tokios temperatūros rekomenduojama įpilti bet kokios rūšies pektino.

Žingsnis 2

Aviečių pektino želė Žingsnis 2
Paruoškite aviečių želė. Sumaišykite pektiną su 3 valgomaisiais šaukštais (75 g) cukraus ir supilkite mišinį į aviečių tyrę, maišydami sirupą plaktuvu. Užvirinkite. Po 3 minučių nuimkite avietes nuo viryklės, supilkite į kremus ir palikite atvėsti. Pektinas pradeda veikti vėsdamas. Po 5-7 valandų želė galutinai stabilizuosis ir įgaus želė konsistenciją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos