Publikavimo data: 2024-04-17
Aviečių uogienė
Aviečių uogienė pripažįstama kaip populiarus ir vienas naudingiausių kūnui saldumynų. Pagal receptą, pagal kurį jį gamino mūsų močiutės, šį produktą bus galima laikyti ilgai, iki kelių sezonų. Daugelis žmonių avietes vadina panacėja. Naudingos uogos stiprina imunitetą, taip kovojama su peršalimo ligomis. Sergant peršalimo ligomis aviečių uogienės dažnai dedama į arbatą.
Žingsnis 1
Paruoškite aviečių sirupą. Supilkite avietes į puodą. Suberkite cukrų. Pirmiausia uogas sutrinkite šaukštu, tada naudokite panardinamąjį maišytuvą. Masė turi gautis skysta, bet vientisa, neatsižvelgiant į sėklas.
Žingsnis 2
Paruoškite tirštiklį. Į atskirą stiklinę arba samtelį įpilkite 100 ml aviečių sirupo. Įdėkite 10 g agar-agaro. Išmaišykite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Išvirkite aviečių uogienę. Puodą su likusiu sirupu pastatykite ant ugnies. Užvirkite, nuolat maišydami. Jei susidaro putų, jas nuimkite. Virkite 5 minutes. Tada į stiklinę ar ąsotį su sirupu ir agaru įpilkite 100 ml vandens, gerai išmaišykite ir supilkite į verdantį sirupą. Nuolat maišydami virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Uždenkite aviečių uogiene. Supilkite karštą uogienę į stiklainį. Sandariai uždarykite dangtelį. Palikite atvėsti kambario temperatūroje. Džemas bus skystas, bet laikui bėgant sutirštės. Visiškai atvėsusią uogienę galima padėti į vėsią vietą.
Kategorijos