Aviečių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Aviečių želė

Kad vitaminai išliktų kuo ilgiau, avietės žiemai užšaldomos arba iš jų gaminamas džemas. Tačiau yra ir kitas šviežių uogų paruošimo būdas - želė. Aviečių želė gaunasi skani, švelni, ryški ir naudinga. Ji ruošiama su želatina. Uogos aviečių želė žiemai gali būti prinokusios ir pernokusios, sveikos arba susiraukšlėjusios. Tik būtina vengti uogų su tamsiomis dėmėmis. Tokių aviečių nebegalima naudoti gaminiams.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.81/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviečių želė Žingsnis 1
Supilkite avietes į puodą. Užpilkite vandeniu, pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Aviečių želė Žingsnis 2
Kai išvirtos uogos atvės, supilkite mišinį į dubenį, uždengtą dvigubu marlės sluoksniu. Marlės kraštus suriškite ir išspauskite uogų masę. Visi grūdeliai liks audinyje, o dubenėlis bus pripildytas tirštų aviečių sulčių.

Žingsnis 3

Aviečių želė Žingsnis 3
Į aviečių sultis suberkite cukrų. Uždėkite sirupą ant vidutinės ugnies ir virkite 20 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir plona srovele nuolat maišydami supilkite želatiną.

Žingsnis 4

Aviečių želė Žingsnis 4
Konservuokite želė. Karštą aviečių želė supilkite į sterilizuotą stiklainį ir uždarykite steriliu dangteliu. Uždenkite rankšluosčiu ir 2-3 valandas palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į šaldytuvą arba šaldymo kamerą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos