Publikavimo data: 2024-04-09
Aviečių želė
Kad vitaminai išliktų kuo ilgiau, avietės žiemai užšaldomos arba iš jų gaminamas džemas. Tačiau yra ir kitas šviežių uogų paruošimo būdas - želė. Aviečių želė gaunasi skani, švelni, ryški ir naudinga. Ji ruošiama su želatina. Uogos aviečių želė žiemai gali būti prinokusios ir pernokusios, sveikos arba susiraukšlėjusios. Tik būtina vengti uogų su tamsiomis dėmėmis. Tokių aviečių nebegalima naudoti gaminiams.
Žingsnis 1
Supilkite avietes į puodą. Užpilkite vandeniu, pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Kai išvirtos uogos atvės, supilkite mišinį į dubenį, uždengtą dvigubu marlės sluoksniu. Marlės kraštus suriškite ir išspauskite uogų masę. Visi grūdeliai liks audinyje, o dubenėlis bus pripildytas tirštų aviečių sulčių.
Žingsnis 3
Į aviečių sultis suberkite cukrų. Uždėkite sirupą ant vidutinės ugnies ir virkite 20 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir plona srovele nuolat maišydami supilkite želatiną.
Žingsnis 4
Konservuokite želė. Karštą aviečių želė supilkite į sterilizuotą stiklainį ir uždarykite steriliu dangteliu. Uždenkite rankšluosčiu ir 2-3 valandas palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į šaldytuvą arba šaldymo kamerą.
Kategorijos