Publikavimo data: 2024-06-08
Avienos bagetė
Norėdami paruošti bagetę su malta mėsa, rinkitės jauną ėriuką. Jei riebalai šiek tiek pageltę ir pajuodę, tai seno gyvulio mėsa. Maltai mėsai tinka šlaunelės arba oguzok. Iš šių ėriuko skerdenos dalių malta mėsa yra sultinga ir aromatinga. Kad mėsos masė būtų dar sultingesnė, į ją dedama kurmio taukų arba kiaulienos lašinių. Atkreipkite dėmesį: kuo daugiau riebalų, tuo ryškesnis kvapas. Aromatiniai prieskoniai ir žolelės padės paslėpti ir ištaisyti pernelyg ryškų kvapą. Pavyzdžiui, krapai, mėtos, zira arba šafranas.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Mėsmalėje vidutinio arba stambaus akučių dydžio priedu sumalkite ingredientus: ėrieną, lašinius ir svogūną. Stambių akučių tinkama, jei norite gauti maltą mėsą, artimą maltai mėsai.
Žingsnis 2
Apkepkite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite faršą ir kepkite, kol išgaruos skystis. Kepkite 7-15 minučių nuolat maišydami. Sudėkite pomidorų pastą, druską ir pipirus. Dar 5 minutes troškinkite ant ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę. Sumaišykite smulkintas žoleles su kambario temperatūros sviestu. Bagetę perpjaukite per pusę, patepkite sviestu ir žolelėmis ir 2-5 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Sviestas turi įsigerti į bagetę.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite bagetę iš orkaitės, ant kiekvienos pusės užtepkite keptos maltos mėsos įdaro, ant viršaus užberkite sūrio ir vėl pašaukite į orkaitę. Išimkite, kai sūris išsilydys ir plutelė taps auksinė.
Kategorijos