Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su alyvuogėmis
Prancūzų virtuvė visame pasaulyje garsėja kvapniomis bagetėmis. Tačiau tikrą prancūzišką bagetę galite pasigaminti ir namuose. Bagetę su alyvuogėmis galima kepti iš kvietinių, viso grūdo arba sėlenų miltų. Kad darbas būtų lengvesnis, rinkitės alyvuoges be sėklų - jas tereikės supjaustyti ir sudėti į tešlą. Į tešlą galima dėti ne tik alyvuogių, bet ir alyvuogių.
Žingsnis 1
Užminkykite bagetės tešlą. Mieles atskieskite trupučiu šilto vandens. Persijotus miltus suberkite į gilų dubenį, suberkite druską, cukrų, alyvuogių aliejų ir vandenyje ištirpintas mieles. Užminkykite tešlą, dalimis pildydami vandenį. Sudėkite smulkintas alyvuoges ir gerai išminkykite tešlą. Tada iškočiokite į rutulį ir uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Kai tešla pakils, suformuokite norimo ilgio ir storio bagetes. Peiliu padarykite keletą negilių lygiagrečių įpjovų. Apšlakstykite bagetes alyvuogių aliejumi ir palikite 30 minučių pakilti. Po pusvalandžio kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos bagetes. Pabarstykite miltais ir 30 minučių pašaukite į orkaitę. Dėkite bagetes ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos