Bagetė su alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su alyvuogėmis

Prancūzų virtuvė visame pasaulyje garsėja kvapniomis bagetėmis. Tačiau tikrą prancūzišką bagetę galite pasigaminti ir namuose. Bagetę su alyvuogėmis galima kepti iš kvietinių, viso grūdo arba sėlenų miltų. Kad darbas būtų lengvesnis, rinkitės alyvuoges be sėklų - jas tereikės supjaustyti ir sudėti į tešlą. Į tešlą galima dėti ne tik alyvuogių, bet ir alyvuogių.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
295 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su alyvuogėmis Žingsnis 1
Užminkykite bagetės tešlą. Mieles atskieskite trupučiu šilto vandens. Persijotus miltus suberkite į gilų dubenį, suberkite druską, cukrų, alyvuogių aliejų ir vandenyje ištirpintas mieles. Užminkykite tešlą, dalimis pildydami vandenį. Sudėkite smulkintas alyvuoges ir gerai išminkykite tešlą. Tada iškočiokite į rutulį ir uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Bagetė su alyvuogėmis Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Kai tešla pakils, suformuokite norimo ilgio ir storio bagetes. Peiliu padarykite keletą negilių lygiagrečių įpjovų. Apšlakstykite bagetes alyvuogių aliejumi ir palikite 30 minučių pakilti. Po pusvalandžio kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos bagetes. Pabarstykite miltais ir 30 minučių pašaukite į orkaitę. Dėkite bagetes ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos