Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su šviežiomis mielėmis
Bagetės su šviežiomis mielėmis gaunamos neįtikėtinai skanios, kvapnios, su tvirta traškia plutele ir minkščiausiu oro ir kreminės konsistencijos minkštimu. Tokie kepiniai tinka šventiniam stalui arba jaukiai vakarienei dviese, prie vyno, sūrio, naminio gardėsio. Istorikai teigia, kad prancūziška bagetė atsirado XX a. dvidešimtajame dešimtmetyje. Tai buvo kepėjų atsakas į draudimą dirbti anksčiau nei 4 val. ryto. Sumanūs kepėjai išrado duonos kepimo technologiją, kuri užėmė mažiau laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Sumaišykite pieną, vandenį, 2 valgomuosius šaukštus miltų, mieles, cukrų, druską ir augalinį aliejų. Palikite 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Palaipsniui į masę suberkite miltus, įmuškite vištos kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje pakilti 60 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu, patepkite puse sviesto ir susukite į ritinėlį.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, kiekvienoje bagetėje padarykite 4-5 nedidelius įpjovimus, pabarstykite sezamo sėklomis ir palikite 30 minučių, kad apskrustų. Kepkite bagetes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos