Bagetė su šviežiomis mielėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su šviežiomis mielėmis

Bagetės su šviežiomis mielėmis gaunamos neįtikėtinai skanios, kvapnios, su tvirta traškia plutele ir minkščiausiu oro ir kreminės konsistencijos minkštimu. Tokie kepiniai tinka šventiniam stalui arba jaukiai vakarienei dviese, prie vyno, sūrio, naminio gardėsio. Istorikai teigia, kad prancūziška bagetė atsirado XX a. dvidešimtajame dešimtmetyje. Tai buvo kepėjų atsakas į draudimą dirbti anksčiau nei 4 val. ryto. Sumanūs kepėjai išrado duonos kepimo technologiją, kuri užėmė mažiau laiko.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su šviežiomis mielėmis Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Sumaišykite pieną, vandenį, 2 valgomuosius šaukštus miltų, mieles, cukrų, druską ir augalinį aliejų. Palikite 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Bagetė su šviežiomis mielėmis Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Palaipsniui į masę suberkite miltus, įmuškite vištos kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje pakilti 60 minučių.

Žingsnis 3

Bagetė su šviežiomis mielėmis Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu, patepkite puse sviesto ir susukite į ritinėlį.

Žingsnis 4

Bagetė su šviežiomis mielėmis Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, kiekvienoje bagetėje padarykite 4-5 nedidelius įpjovimus, pabarstykite sezamo sėklomis ir palikite 30 minučių, kad apskrustų. Kepkite bagetes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos