Publikavimo data: 2024-04-17
Avienos kebabai
Avienos kebabų receptui namuose reikės jauno ėriuko mėsos. Geriau imti šviežią, nesušaldytą mėsą ir patiems pasigaminti faršą. Atminkite, kad kuo jaunesnis ėriukas, tuo mėsa švelnesnė, o kuo senesnė, tuo tirštesnė. Atšildytą ėrieną galima atpažinti iš to, kad ji praranda elastingumą, spaudžiant įdubimai gali visai neišsilyginti, o paviršius tampa ryškiai raudonos spalvos. Pečius, nugarinė ir kaklas tinka kepti ant grotelių arba orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į mėsą sudėkite žaliuosius svogūnus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kalendra ir česnaku. Suberkite žoleles (petražoles, bazilikus, krapus ir kalendras). Masę gerai išmaišykite. Gautą faršą reikia kelis kartus suplakti. Norėdami tai padaryti, suspauskite faršą ir supilkite į dubenį. Tada maišykite ir kartokite, kol jos konsistencija taps lipnesnė. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms atšaldyti, kad faršas gerai sukietėtų.
Žingsnis 2
Toliau formuokite lulia kebabus. Paimkite apie 150 g maltos mėsos ir įdarykite baklažanus bei paprikas, suformuodami pailgą kotletą. Tada suverkite lulia kebabą su daržovėmis ant iešmelių bet kuriuo patogiu būdu (išilgai arba skersai) ir išdėliokite ant kepimo skardos.
Žingsnis 3
Kepkite ėrienos kebabus orkaitėje. Į įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo skardą ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Apverskite iešmelius ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos