Avienos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Avienos plovas

Uzbekistane tradiciniu laikomas avienos plovas, pagal klasikinį receptą paruoštas su baravykų uogomis. Įdomu tai, kad šios šalies gyventojai pataria vartoti tik subrendusio avino mėsą, bet ne seno. Joje taip pat turėtų būti šiek tiek riebalų. Geriausiu ėrienos plovo variantu namuose laikomas kaklas, užpakalinė koja ir nugarinė. Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio paruošti skanų ir aromatingą plovą.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Avienos plovas Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite augalinį aliejų ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (kiekvienam produktui paprastai reikia 7-10 minučių). Sudėkite pakepintus produktus, išmaišykite ir nuolat maišydami troškinkite 10 minučių. Supilkite šaltą vandenį ir užvirinkite. Sudėkite baravykus ir aitriąsias paprikas bei česnakus. Mėsą su daržovėmis ir prieskoniais troškinkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Žingsnis 2

Avienos plovas Žingsnis 2
Paruoškite ėrienos plovą. Suberkite ryžius ir supilkite vandenį. Skystis turėtų padengti plovą maždaug 1 cm. Virkite patiekalą ant vidutinės ugnies, kol ryžiai visiškai išvirs. Išjunkite ugnį, uždenkite katilą dangčiu ir palikite ėrienos plovą prisitraukti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos