Publikavimo data: 2024-03-29
Avienos plovas
Uzbekistane tradiciniu laikomas avienos plovas, pagal klasikinį receptą paruoštas su baravykų uogomis. Įdomu tai, kad šios šalies gyventojai pataria vartoti tik subrendusio avino mėsą, bet ne seno. Joje taip pat turėtų būti šiek tiek riebalų. Geriausiu ėrienos plovo variantu namuose laikomas kaklas, užpakalinė koja ir nugarinė. Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio paruošti skanų ir aromatingą plovą.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite augalinį aliejų ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (kiekvienam produktui paprastai reikia 7-10 minučių). Sudėkite pakepintus produktus, išmaišykite ir nuolat maišydami troškinkite 10 minučių. Supilkite šaltą vandenį ir užvirinkite. Sudėkite baravykus ir aitriąsias paprikas bei česnakus. Mėsą su daržovėmis ir prieskoniais troškinkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite ėrienos plovą. Suberkite ryžius ir supilkite vandenį. Skystis turėtų padengti plovą maždaug 1 cm. Virkite patiekalą ant vidutinės ugnies, kol ryžiai visiškai išvirs. Išjunkite ugnį, uždenkite katilą dangčiu ir palikite ėrienos plovą prisitraukti.
Kategorijos