Publikavimo data: 2024-03-29
Avinžirniai hurak
Sotus uzbekų virtuvės patiekalas - avinžirnių khurak - tinka pagrindiniam valgiui - pietums. Kadangi šiame patiekale nėra gyvulinės kilmės riebalų, jis lengvai įsilieja į vegetarinės mitybos koncepciją. Avinžirniuose yra nepakeičiamųjų aminorūgščių, kurios į žmogaus organizmą patenka tik su maistu. Be to, jis normalizuoja cukraus kiekį kraujyje ir mažina cholesterolio kiekį. Svogūnas yra natūrali antibakterinė medžiaga ir antioksidantas. Jame taip pat yra flavonoidų, kurie padeda pagerinti odos būklę.
Žingsnis 1
Išvirkite iš anksto išmirkytus avinžirnius. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol avinžirniai suminkštės.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Sudėkite svogūną į dubenį, suberkite papriką, čiobrelius ir zirą.
Žingsnis 4
Įmaišykite svogūnus ir prieskonius.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite virtus avinžirnius, ant viršaus suberkite svogūnus ir prieskonius.
Kategorijos