Avinžirniai hurak pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Avinžirniai hurak

Sotus uzbekų virtuvės patiekalas - avinžirnių khurak - tinka pagrindiniam valgiui - pietums. Kadangi šiame patiekale nėra gyvulinės kilmės riebalų, jis lengvai įsilieja į vegetarinės mitybos koncepciją. Avinžirniuose yra nepakeičiamųjų aminorūgščių, kurios į žmogaus organizmą patenka tik su maistu. Be to, jis normalizuoja cukraus kiekį kraujyje ir mažina cholesterolio kiekį. Svogūnas yra natūrali antibakterinė medžiaga ir antioksidantas. Jame taip pat yra flavonoidų, kurie padeda pagerinti odos būklę.
Gaminimo laikas
385 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
319 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
53 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avinžirniai hurak Žingsnis 1
Išvirkite iš anksto išmirkytus avinžirnius. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol avinžirniai suminkštės.

Žingsnis 2

Avinžirniai hurak Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Avinžirniai hurak Žingsnis 3
Sudėkite svogūną į dubenį, suberkite papriką, čiobrelius ir zirą.

Žingsnis 4

Avinžirniai hurak Žingsnis 4
Įmaišykite svogūnus ir prieskonius.

Žingsnis 5

Avinžirniai hurak Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite virtus avinžirnius, ant viršaus suberkite svogūnus ir prieskonius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos