Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirniai, troškinti su daržovėmis
Avinžirniai su daržovėmis - skanaus garnyro su svogūnais ir morkomis receptas. Su daržovėmis troškinti avinžirniai yra labai paprastas patiekalas, kuris gali suteikti sotumo jausmą ir pripildyti organizmą naudingomis medžiagomis. Avinžirniai yra visaverčių baltymų šaltinis. Jo įtraukimas į mitybą palankiai veikia virškinimo procesą.
Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą, nusausinkite per sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes. Įpilkite pomidorų sulčių, druskos, pipirų ir cukraus. Kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Avinžirnius sumaišykite su daržovėmis. Sudėkite avinžirnius į daržoves, išmaišykite ir 20 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Patiekalą reikia palikti pastovėti 1-1,5 valandos.
Kategorijos