Avinžirniai, troškinti su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Avinžirniai, troškinti su daržovėmis

Avinžirniai su daržovėmis - skanaus garnyro su svogūnais ir morkomis receptas. Su daržovėmis troškinti avinžirniai yra labai paprastas patiekalas, kuris gali suteikti sotumo jausmą ir pripildyti organizmą naudingomis medžiagomis. Avinžirniai yra visaverčių baltymų šaltinis. Jo įtraukimas į mitybą palankiai veikia virškinimo procesą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Avinžirniai, troškinti su daržovėmis Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą, nusausinkite per sietelį.

Žingsnis 2

Avinžirniai, troškinti su daržovėmis Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes. Įpilkite pomidorų sulčių, druskos, pipirų ir cukraus. Kepkite 3-4 minutes.

Žingsnis 3

Avinžirniai, troškinti su daržovėmis Žingsnis 3
Avinžirnius sumaišykite su daržovėmis. Sudėkite avinžirnius į daržoves, išmaišykite ir 20 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Patiekalą reikia palikti pastovėti 1-1,5 valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos