Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirnių košė
Avinžirniai yra vieni seniausių ankštinių augalų. Rytų tautoms avinžirniai yra tarsi bulvės baltarusiams, ryžiai tailandiečiams ar mėsainiai amerikiečiams. Avinžirniai derinami su bet kokiais produktais: mėsa, daržovėmis, žuvimi. Iš jų tinka gaminti sriubas, košes, salotas, taip pat skanią tyrę, kurią labai lengva paruošti. Bulvių košės iš avinžirnių receptai panašūs į bulvių košės receptus. Tik avinžirnius prieš verdant reikėtų 5 valandas ar ilgiau pamirkyti vandenyje.
Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių tyrę. Išbrinkusius avinžirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1 dalis žirnių ir 2 dalys vandens. Pasūdykite ir virkite 1-1,5 val. Nusunkite vandenį nuo virtų avinžirnių. Perkelkite avinžirnius į dubenį, susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Sudėkite sviestą, grietinėlę ir vėl sutrinkite pupeles blenderiu.
Kategorijos