Avinžirnių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Avinžirnių košė

Avinžirniai yra vieni seniausių ankštinių augalų. Rytų tautoms avinžirniai yra tarsi bulvės baltarusiams, ryžiai tailandiečiams ar mėsainiai amerikiečiams. Avinžirniai derinami su bet kokiais produktais: mėsa, daržovėmis, žuvimi. Iš jų tinka gaminti sriubas, košes, salotas, taip pat skanią tyrę, kurią labai lengva paruošti. Bulvių košės iš avinžirnių receptai panašūs į bulvių košės receptus. Tik avinžirnius prieš verdant reikėtų 5 valandas ar ilgiau pamirkyti vandenyje.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
311 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
39 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avinžirnių košė Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių tyrę. Išbrinkusius avinžirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1 dalis žirnių ir 2 dalys vandens. Pasūdykite ir virkite 1-1,5 val. Nusunkite vandenį nuo virtų avinžirnių. Perkelkite avinžirnius į dubenį, susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Sudėkite sviestą, grietinėlę ir vėl sutrinkite pupeles blenderiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos