Publikavimo data: 2025-08-17
Avinžirnių košė su citrina ir česnaku
Bulvių košė yra vienas mėgstamiausių garnyrų, patiekiamų vakarienei. Dažniausiai ji gaminama iš bulvių, tačiau, norint paįvairinti, jas galima pakeisti žirniais arba avinžirniais. Avinžirniai - tai avinžirniai, labai populiarūs Artimuosiuose Rytuose. Jis yra pagrindinis humuso ingredientas. Avinžirnių tyrė turi didelę maistinę vertę, todėl puikiai tinka besilaikantiems sveikos mitybos. Šį patiekalą galima patiekti su mėsa arba vištiena, kartu tai bus gera ir skani vakarienė.
Žingsnis 1
Avinžirnius nukoškite, tada sudėkite į puodą, supilkite vandenį santykiu 1:2 ir įberkite druskos. Avinžirnius virkite 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Sezamo sėklas sumalkite trintuve.
Žingsnis 3
Nusunkite vandenį nuo virtų avinžirnių. Į avinžirnius įpilkite augalinio aliejaus, smulkintų sezamo sėklų, ziros, juodųjų pipirų, smulkinto česnako ir citrinos sulčių.
Žingsnis 4
Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki tyrės.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite į stalą. Avinžirnių tyrę galima papildyti mėsa arba vištiena.
Kategorijos