Avinžirnių košė su citrina ir česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Avinžirnių košė su citrina ir česnaku

Bulvių košė yra vienas mėgstamiausių garnyrų, patiekiamų vakarienei. Dažniausiai ji gaminama iš bulvių, tačiau, norint paįvairinti, jas galima pakeisti žirniais arba avinžirniais. Avinžirniai - tai avinžirniai, labai populiarūs Artimuosiuose Rytuose. Jis yra pagrindinis humuso ingredientas. Avinžirnių tyrė turi didelę maistinę vertę, todėl puikiai tinka besilaikantiems sveikos mitybos. Šį patiekalą galima patiekti su mėsa arba vištiena, kartu tai bus gera ir skani vakarienė.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
390 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Avinžirnių košė su citrina ir česnaku Žingsnis 1
Avinžirnius nukoškite, tada sudėkite į puodą, supilkite vandenį santykiu 1:2 ir įberkite druskos. Avinžirnius virkite 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Avinžirnių košė su citrina ir česnaku Žingsnis 2
Sezamo sėklas sumalkite trintuve.

Žingsnis 3

Avinžirnių košė su citrina ir česnaku Žingsnis 3
Nusunkite vandenį nuo virtų avinžirnių. Į avinžirnius įpilkite augalinio aliejaus, smulkintų sezamo sėklų, ziros, juodųjų pipirų, smulkinto česnako ir citrinos sulčių.

Žingsnis 4

Avinžirnių košė su citrina ir česnaku Žingsnis 4
Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki tyrės.

Žingsnis 5

Avinžirnių košė su citrina ir česnaku Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite į stalą. Avinžirnių tyrę galima papildyti mėsa arba vištiena.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos