Avinžirniai yra ankštiniai augalai, kuriuose gausu mikroelementų, mineralų ir vitaminų. Avinžirnių patiekalai ypač paplitę vegetariškoje mityboje. Avinžirnių kotletai puikiai tinka gavėnios pietums ar vakarienei ir paįvairins jūsų įprastą valgiaraštį.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Susmulkintas daržoves sudėkite į maišytuvo dubenį.
Žingsnis 2
Į daržoves suberkite prieskonius ir druską. Susmulkinkite ingredientus trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Perkelkite virtus avinžirnius į trintuvo indą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintus avinžirnius, svogūną, česnaką, prieskonius ir vištienos kiaušinį. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Suformuokite kotletus ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.