Publikavimo data: 2024-02-04
Avinžirnių kotletai su morkomis ir grietine receptas
Avinžirniai (arba avinžirniai) į mūsų rinką pateko palyginti neseniai, tačiau per trumpą laiką spėjo pelnyti dėmesį: jie skanūs, turi daugiau kaip 80 naudingų medžiagų, yra mažai kaloringas produktas, todėl dažnai naudojami dietinėje mityboje. Štai kodėl verta pasigaminti superproteininius ir labai apetitiškus avinžirnių kotletus!
Žingsnis 1
Avinžirnius nuplaukite šaltame vandenyje ir 12 valandų pamirkykite šiltame vandenyje. Morkas nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Nuplaukite krapus ir smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Paruoštus avinžirnius užpilkite 1 litru vandens ir virkite 30 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Avinžirnius sutrinkite trintuvu. Tada sumaišykite su morkomis, žolelėmis, kiaušiniu ir grietine. Išmaišykite iki vientisos masės, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Nusunkite vandenį, kuriame virė avinžirniai, kad mišinys nebūtų per skystas.
Žingsnis 4
Dėkite masę 10 minučių į šaldytuvą, tada padalykite į 10 dalių, iš kiekvienos suformuokite kotletą ir kepkite keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite kotletus 8 minutes, kol iškeps.
Žingsnis 6
Patiekite karštą, jei norite, pagardintą žolelėmis, daržovėmis ar padažais.
Kategorijos