Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirnių ryžiai
Avinžirnių ryžių receptas - tai liesa plovo versija, į kurią įeina daržovės, ryžiai ir avinžirniai, taip pat daug prieskonių. Patiekalui pagaminti prireikia kelių valandų, tačiau jį paruošti nėra sudėtinga. Pasirodo, kad plovas yra gana sveikas, nes visi į sudėtį įeinantys produktai turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Ryžius su avinžirniais galima įtraukti į vegetarų ir pasninkaujančių žmonių valgiaraštį, nes jų sudėtyje nėra gyvūninės kilmės produktų.
Žingsnis 1
Iškepkite daržoves. Sudėkite daržoves ant kepimo skardos, užpilkite 2 šaukštus aliejaus ir 0,5 šaukštelio druskos. Daržoves kepkite iki 220 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius ir sumaišykite juos su daržovėmis. Į puodą įpilkite 2 puodelius vandens, suberkite ryžius, užvirinkite ir virkite 6-7 minutes. Tada vėl nusunkite vandenį nuo ryžių. Tada sudėkite daržoves, ciberžolę, kmynus, maltus juoduosius ir kajeno pipirus, druską ir avinžirnius. Mišinį kruopščiai maišykite 2 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite plovą. Įkaitinkite aliejų storadugnėje keptuvėje. Į ją dalimis supilkite ryžius, suformuodami piramidę. Viduryje padarykite duobutę. Uždenkite keptuvę rankšluosčiu ir sandariai uždarykite dangtį. Ryžius virkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Kategorijos