Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir ananasų salotos
Įdomus ir netikėtas minkštų avokadų ir saldžių ananasų derinys. Tokios salotos puikiai tinka šventiniam stalui. Kad jos būtų skanios ir sveikos, išmintingai rinkitės ingredientus. Pirkdami konservuotus ananasus atkreipkite dėmesį į skardinę. Ji turi būti nepažeista, be rūdžių ir neišsipūtusi. Avokadus imkite su tvirta, bet elastinga odele ir sausa uodega - toks vaisius yra prinokęs.
Žingsnis 1
Paskrudinkite ananasus. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite ananasų griežinėlius, kol taps auksiniai. Dėkite į lėkštę ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Dubenyje sumaišykite svogūną, avokadą ir ananasą. Užpilkite juos augaliniu aliejumi ir sultimis, išspaustomis iš likusios pusės citrinos. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos