Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir šoninės salotos
Salotos su avokadais ir šonine yra neįprasto ryškaus skonio. Garstyčios suteikia pikantiškumo, o šoninė - sultingų kiaulienos gabalėlių, kurie bet kokį patiekalą padaro nepaprastai skanų. Rinkdamiesi šoninę atkreipkite dėmesį į sudėtį. Geriausia bus ta, kurios sąrašas minimalus: kiauliena, druska ir prieskoniai. Jei produktas yra pernelyg intensyvaus rūkymo skonio, tikėtina, kad jį gaminant buvo naudojami skysti dūmai.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias, vyno actą ir saulėgrąžų aliejų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite maistą. Supjaustykite šoninę plonomis juostelėmis, vyšninius pomidorus - ketvirčiais, o avokadą - griežinėliais. Uždekite keptuvę ant ugnies ir apkepkite šoninę. Į šoninę sudėkite vyšnias. Supilkite padažą ir troškinkite apie 5 minutes. Reguliariai maišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, ant jų - avokadą. Ant viršaus uždėkite keptos šoninės ir pomidorų.
Kategorijos