Publikavimo data: 2024-01-03
Meksikietiškos salotos receptas
Šių salotų pavadinimas kilo dėl jų spalvingos išvaizdos. Joms paruošti reikės kumpio, saldžiosios paprikos, pomidorų, marinuotų agurkų, svogūnų, sūrio ir žolelių. Salotos gaunasi ne tik gražios, bet ir skanios. O svarbiausia, kad joms paruošti nereikia nieko virti ar kepti. Visi ingredientai tiesiog supjaustomi ir užpilami majonezu. Taigi jos paruošimas užtruks vos 15 minučių. Ryškios salotos "Meksika" puikiai tiks pietums, vakarienei ar šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Nuplaukite papriką ir pomidorą. Pašalinkite paprikos kotelį. Nulupkite svogūną. Marinuotus agurkus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Supjaustykite kumpį plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Iš pomidorų pašalinkite šerdį ir sėklas ir supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.Kad būtų patogu dirbti su svogūnu ir jis neplyštų, suvilgykite peilį šaltu vandeniu arba 5 minutes palaikykite svogūną šaldiklyje.
Žingsnis 7
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 8
Petražoles smulkiai supjaustykite. Keletą lapelių palikite papuošimui.
Žingsnis 9
Giliame dubenyje sumaišykite kumpį, pomidorus, paprikas, svogūnus, marinuotus agurkus, sūrį ir petražoles.
Žingsnis 10
Salotas pagardinkite majonezu, pagal skonį pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Salotos paruoštos.Prieš sūdydami salotas, paragaukite jų. Druskos gali neprireikti, nes sūris, kumpis ir marinuoti agurkai yra gana aštrūs.
Žingsnis 11
Salotas papuoškite petražolių lapeliais.
Kategorijos