Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir vaisių salotos
Avokadas yra riebios tekstūros ir neutralaus skonio vaisius, kurį derinant su kitais vaisiais galima pagaminti skanių ir sveikų salotų. Vaisių salotos atsirado, kai išpopuliarėjo sveikas gyvenimo būdas. Į klasikinį patiekalo variantą įeina šie vaisiai: obuolys, bananas, kriaušė ir apelsinas. Kaip padažas naudojamas jogurtas. Šis patiekalas laikomas desertu, tačiau pasaulio kulinarijoje yra ir sūrių vaisių salotų su alyvuogių aliejumi - remojon, kurios ruošiamos Andalūzijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Visus vaisius, išskyrus granatus, supjaustykite 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Atskirkite mėtas į lapelius ir kotelį. Atskirame inde padažui sumaišykite jogurtą ir medų.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Visus vaisius, granatų sėklas ir mėtų lapelius sudėkite į salotinę, užpilkite jogurtiniu padažu ir sumaišykite.
Kategorijos