Avokadų ir vaisių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų ir vaisių salotos

Avokadas yra riebios tekstūros ir neutralaus skonio vaisius, kurį derinant su kitais vaisiais galima pagaminti skanių ir sveikų salotų. Vaisių salotos atsirado, kai išpopuliarėjo sveikas gyvenimo būdas. Į klasikinį patiekalo variantą įeina šie vaisiai: obuolys, bananas, kriaušė ir apelsinas. Kaip padažas naudojamas jogurtas. Šis patiekalas laikomas desertu, tačiau pasaulio kulinarijoje yra ir sūrių vaisių salotų su alyvuogių aliejumi - remojon, kurios ruošiamos Andalūzijoje.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų ir vaisių salotos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Visus vaisius, išskyrus granatus, supjaustykite 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Atskirkite mėtas į lapelius ir kotelį. Atskirame inde padažui sumaišykite jogurtą ir medų.

Žingsnis 2

Avokadų ir vaisių salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Visus vaisius, granatų sėklas ir mėtų lapelius sudėkite į salotinę, užpilkite jogurtiniu padažu ir sumaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos