Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su braškėmis
Avokadų salotos su braškėmis - tai puiki labai skanaus ir maistingo patiekalo versija, kurios kiekvienas ingredientas yra labai naudingas sveikatai. Švelnus avokado minkštimas puikiai dera su sultingomis uogomis, o šį derinį papildo kvapnus balzaminio acto ir medaus padažas. Moliūgų sėklas recepte galima pakeisti anakardžių riešutais, o fetą - ožkos sūriu. Tokiu atveju patiekalas išeis dar įdomesnis ir neįprastesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol šiek tiek įšils. Tada sudėkite moliūgų sėklas. Kepkite ingredientą 3 minutes, nuolat maišydami, kad nesudegtų. Paruoštas sėklas perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 2
Paruoškite kitus ingredientus. Pirmiausia paimkite fetą ir rankomis sutrupinkite ją į atsitiktinius gabalėlius. Tada supjaustykite avokadą vidutinio dydžio kubeliais. Braškes perpjaukite į dvi dalis (arba ketvirčius, jei uogos didelės), o svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotų padažą. Į atskirą dubenėlį supilkite balzaminį actą. Įpilkite medaus, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad gautųsi vientisas mišinys.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Sudėkite visus paruoštus ingredientus į salotinę ar kitą gilų dubenį. Į tą patį dubenį suberkite rukolą ir gerai išmaišykite salotas. Pabaigoje užpilkite patiekalą aromatizuotu padažu ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos