Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su kriauše
Avokadų ir kriaušių salotos - lengvai paruošiamas, bet skanus patiekalas. Avokade yra daug maistingųjų medžiagų, jame beveik nėra cukraus ir riebalų. Vaisiuje taip pat yra kalio, kuris reguliuoja širdies veiklą ir vandens bei druskų apykaitą. Norėdami nuskinti avokadą, lengvai paspauskite vaisių delnu arba pirštų pagalvėlėmis. Prinokęs vaisius turėtų pasiduoti spaudimui. Jei jis per minkštas, avokadas tikriausiai yra pernokęs ir sugedęs.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Supjaustykite avokadą griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Taip pat supjaustykite kriaušę. Parmezaną sutarkuokite smulkia dantyta tarka.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais supjaustytas kriaušes ir avokadą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant salotų viršaus užberkite tarkuoto parmezano.
Kategorijos