Avokadų salotos su kvinoja pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų salotos su kvinoja

Avokadas su kvinoja - skanus lengvas patiekalas, kuriame dera du supermaistai. Avokade yra labai daug kalio ir sveikųjų riebalų. Kvinoja yra turtingas baltymų, geležies ir magnio šaltinis. Kartu šie grūdai turi žemą glikemijos indeksą, o tai labai svarbu diabetu sergantiems žmonėms. Balta kvinojos veislė yra neutralesnio skonio, ją geriau naudoti garnyrams. Raudonos ir juodos kvinojos veislės labiau tinka salotoms. Jos yra mažiau termiškai apdorotos ir traškios.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų salotos su kvinoja Žingsnis 1
Paruoškite kvinoją. Įdėkite kvinoją į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Virkite po uždaru dangčiu 15 minučių, kol suminkštės. Nuimkite nuo viryklės ir palikite 10 minučių pastovėti. Išmaišykite, kad kvinojos taptų trupiniai. Atvėsinkite.

Žingsnis 2

Avokadų salotos su kvinoja Žingsnis 2
Paruoškite avokadą ir kvinoją. Sudėkite avokadą, pomidorus ir kvinoją į salotinę. Atskirame inde sumaišykite medų, garstyčias ir sojų padažą. Sudėkite į salotas ir išmaišykite. Rankomis susmulkinkite rukolą ir apibarstykite patiekalo viršų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos