Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su menke
Norint paruošti sočias šventines salotas su menke ir avokadu, rinkitės prinokusius, bet ne pernokusius vaisius. Avokado žievelė turi būti sodriai žalia, bet ne per daug tamsi, nes tai rodo, kad vaisius pernokęs. Prieš pirkdami avokadą, pakratykite jį: jei išgirsite trenksmą, vadinasi, jis prinokęs. Prinokusio vaisiaus kauliukas laisvai pritvirtintas prie minkštimo, todėl jis atsiskiria ir apsiverčia. Avokaduose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių ir skaidulų, kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Atskiruose dubenėliuose šakute sutrinkite menkę ir avokadą. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir sumaišykite su česnaku. Atskirai sutarkuokite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus sumaišykite su žuvimi. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, šiek tiek pasilikite patiekimui.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Gilų dubenį uždenkite maistine plėvele ir sudėkite ingredientus sluoksniais. Pirmoje vietoje sudėkite sūrį ir česnaką. Padenkite juos padažu. Toliau - žaliuosius svogūnus ir majonezą. Trečiąjį sluoksnį sudarykite iš griežinėliais pjaustyto agurko. Tada sudėkite trynius ir žuvies sluoksnį su baltymais. Paskutinis sluoksnis - avokadas ir druska. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai. Kai atvės, dubenį su salotomis išverskite ant plokščio indo ir nuimkite foliją.
Kategorijos