Avokadų salotos su menke pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų salotos su menke

Norint paruošti sočias šventines salotas su menke ir avokadu, rinkitės prinokusius, bet ne pernokusius vaisius. Avokado žievelė turi būti sodriai žalia, bet ne per daug tamsi, nes tai rodo, kad vaisius pernokęs. Prieš pirkdami avokadą, pakratykite jį: jei išgirsite trenksmą, vadinasi, jis prinokęs. Prinokusio vaisiaus kauliukas laisvai pritvirtintas prie minkštimo, todėl jis atsiskiria ir apsiverčia. Avokaduose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių ir skaidulų, kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų salotos su menke Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Atskiruose dubenėliuose šakute sutrinkite menkę ir avokadą. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir sumaišykite su česnaku. Atskirai sutarkuokite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus sumaišykite su žuvimi. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, šiek tiek pasilikite patiekimui.

Žingsnis 2

Avokadų salotos su menke Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Gilų dubenį uždenkite maistine plėvele ir sudėkite ingredientus sluoksniais. Pirmoje vietoje sudėkite sūrį ir česnaką. Padenkite juos padažu. Toliau - žaliuosius svogūnus ir majonezą. Trečiąjį sluoksnį sudarykite iš griežinėliais pjaustyto agurko. Tada sudėkite trynius ir žuvies sluoksnį su baltymais. Paskutinis sluoksnis - avokadas ir druska. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai. Kai atvės, dubenį su salotomis išverskite ant plokščio indo ir nuimkite foliją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos