Publikavimo data: 2024-05-19
Azerbaidžanietiškas kebabas
Lulia kebabas yra nacionalinis Azerbaidžano virtuvės patiekalas, kuris kepamas tandoor arba ant medžio anglių grotelių. Azerbaidžanietiškas kebabas gaminamas iš ėrienos, į mėsą dedant lašinių arba kurdų taukų, daug svogūnų ir prieskonių. Kad patiekalas būtų tikrai azerbaidžanietiškas, recepte kaip prieskoniai naudojamos kalendros, zira ir raudonieji pipirai, o į maltą mėsą dedama maltų kalendrų ir česnakų. Patiekalas patiekiamas su pitos duona ir daugybe šviežių žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite mėsą, taukus, smulkintą kalendrą, svogūną ir česnaką, suberkite prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Mėsytę minkykite 10 minučių, tada dar 5-10 minučių plakite ant stalo. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite 10-12 pailgų kotletų ir tolygiai paskirstykite juos ant iešmelių.
Žingsnis 3
Iškepkite lulia kebabus ant grotelių. Kepkite lulia kebabus ant gerai įkaitinto grilio po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos