Azerbaidžanietiškas kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Azerbaidžanietiškas kebabas

Lulia kebabas yra nacionalinis Azerbaidžano virtuvės patiekalas, kuris kepamas tandoor arba ant medžio anglių grotelių. Azerbaidžanietiškas kebabas gaminamas iš ėrienos, į mėsą dedant lašinių arba kurdų taukų, daug svogūnų ir prieskonių. Kad patiekalas būtų tikrai azerbaidžanietiškas, recepte kaip prieskoniai naudojamos kalendros, zira ir raudonieji pipirai, o į maltą mėsą dedama maltų kalendrų ir česnakų. Patiekalas patiekiamas su pitos duona ir daugybe šviežių žolelių.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Azerbaidžanietiškas kebabas Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite mėsą, taukus, smulkintą kalendrą, svogūną ir česnaką, suberkite prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Mėsytę minkykite 10 minučių, tada dar 5-10 minučių plakite ant stalo. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 2

Azerbaidžanietiškas kebabas Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos suformuokite 10-12 pailgų kotletų ir tolygiai paskirstykite juos ant iešmelių.

Žingsnis 3

Iškepkite lulia kebabus ant grotelių. Kepkite lulia kebabus ant gerai įkaitinto grilio po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos