Publikavimo data: 2024-06-16
Ažūriniai blyneliai su kefyru
Šį receptą išmokau iš savo mamos. Jis buvo užrašytas specialiame sąsiuvinyje; sovietmečiu tokiuose sąsiuviniuose šeimininkės užrašydavo geriausius ir labiausiai patikrintus receptus. Iki šiol šis receptas yra mano mėgstamiausias. Blynai visada būna švelnūs, ažūriniai ir labai skanūs.
Žingsnis 1
Šiltame kefyre ištirpinkite druską ir cukrų, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Įmaišykite sodą su actu arba verdančiu vandeniu, augalinį aliejų ir kiaušinius. Vėl gerai išmaišykite mikseriu arba plaktuvu.
Žingsnis 2
Blynus kepkite ant įkaitintos keptuvės. Prieš kepdami pirmąjį blyną, paviršių patepkite augaliniu aliejumi, vėliau aliejaus pilti nebereikia.
Kategorijos