Babaganoush orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Babaganoush orkaitėje

"Babaganush" yra ryškus rytietiškos virtuvės atstovas. Šis užkandis gaminamas iš baklažanų, susmulkintų į bulvių košę. Patiekalas papildomas įvairiais prieskoniais. Prieš trinant baklažanus, jie kepami orkaitėje arba skrudinami ant atviros ugnies. Pastarasis būdas patiekalui suteikia kepsnių skonį, tačiau ne visi turi galimybę susikurti ugnį daržovėms kepti. Todėl labiausiai paplitęs būdas yra kepimas orkaitėje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Babaganoush orkaitėje Žingsnis 1
Sudėkite baklažanus ant kepimo folijos. Įtrinkite juos druska ir dalimi alyvuogių aliejaus.

Žingsnis 2

Babaganoush orkaitėje Žingsnis 2
Suvyniokite baklažanus į foliją ir dėkite kepti į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.

Žingsnis 3

Babaganoush orkaitėje Žingsnis 3
Nulupkite baklažanus nuo odelės.

Žingsnis 4

Babaganoush orkaitėje Žingsnis 4
Į trintuvą sudėkite baklažanus, sezamo sėklas, tahini, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką, prieskonius, druską ir petražoles.

Žingsnis 5

Babaganoush orkaitėje Žingsnis 5
Sumalkite visus ingredientus iki vientisos tyrės.

Žingsnis 6

Babaganoush orkaitėje Žingsnis 6
Perpilkite babaganoush į stiklainį ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos