Publikavimo data: 2024-06-12
Babaganoush orkaitėje
"Babaganush" yra ryškus rytietiškos virtuvės atstovas. Šis užkandis gaminamas iš baklažanų, susmulkintų į bulvių košę. Patiekalas papildomas įvairiais prieskoniais. Prieš trinant baklažanus, jie kepami orkaitėje arba skrudinami ant atviros ugnies. Pastarasis būdas patiekalui suteikia kepsnių skonį, tačiau ne visi turi galimybę susikurti ugnį daržovėms kepti. Todėl labiausiai paplitęs būdas yra kepimas orkaitėje.
Žingsnis 1
Sudėkite baklažanus ant kepimo folijos. Įtrinkite juos druska ir dalimi alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 2
Suvyniokite baklažanus į foliją ir dėkite kepti į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 3
Nulupkite baklažanus nuo odelės.
Žingsnis 4
Į trintuvą sudėkite baklažanus, sezamo sėklas, tahini, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką, prieskonius, druską ir petražoles.
Žingsnis 5
Sumalkite visus ingredientus iki vientisos tyrės.
Žingsnis 6
Perpilkite babaganoush į stiklainį ir patiekite.
Kategorijos