Publikavimo data: 2024-06-22
Babaganoush su laimu ir aitriosiomis paprikomis
Babaganoush, arba baba ganoush, yra tradicinis Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros regiono šalių patiekalas. Užkandis - tai keptų baklažanų tyrė su sezamų pasta (tahini), žolelėmis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Norint jį paruošti, geriausia baklažanus kepti ant medžio anglies. Taip patiekalas įgaus gardų skonį. Pagal šį receptą paruoškite klasikinį babaganoush su laimu ir aitriosiomis paprikomis. Šį užkandį galima patiekti su traškučiais, tortilijomis, pitos duona arba krekeriais.
Žingsnis 1
Keliose vietose baklažanus pradurkite dantų krapštuku arba šakute. Suvyniokite juos į foliją ir siųskite kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 50 minučių. Baklažanai turi tapti minkšti. Kai jie bus paruošti, išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Dabar reikia paruošti tahini - sezamų pastą, kuri yra esminis babaganoush ingredientas. Tam sausoje keptuvėje pakepinkite sezamo sėklas, kol jos taps auksinės spalvos. Kad sezamai nesudegtų, periodiškai maišykite juos mentele.
Žingsnis 3
Atvėsinkite skrudintas sezamo sėklas, sudėkite jas į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Įpilkite sezamų aliejaus ir gerai sumaišykite. Turėtumėte gauti vientisą masę.
Žingsnis 4
Iškeptus baklažanus nulupkite nuo odelės ir supjaustykite peiliu. Stenkitės, kad gabaliukai būtų kuo mažesni.
Žingsnis 5
Sudėkite baklažanus į gilų dubenį. Susmulkinkite česnaką, zirą, aitriąją papriką ir kalendrą ir sudėkite į dubenį su baklažanais. Sudėkite sezamų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Įberkite druskos ir pusės laimo sulčių. Jei norite, į užkandį įberkite du žiupsnelius cukraus. Dar kartą išmaišykite. Babaganoush paruoštas.
Žingsnis 7
Sudėkite babaganoush į dubenį arba keptuvę. Jei norite, patiekite su kukurūzų traškučiais. Taip pat galite patiekti su krekeriais arba duona. Mėgaukitės!
Kategorijos