Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje

"Babaganoush" yra patiekalas, kilęs iš Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros regiono. Tai užkandis iš trintų baklažanų su česnakais, aitriosiomis paprikomis, žolelėmis ir prieskoniais. Neatsiejama babaganoush sudedamoji dalis yra sezamų tahini pasta. Ji užkandžiui suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Jei nerandate sezamo pastos, galite pasigaminti patys. Užtenka sutrinti sezamą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Babaganoush paprastai patiekiamas su plokščia duona, pita duona arba traškučiais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje Žingsnis 1
Keliose vietose baklažaną subadykite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Suvyniokite baklažaną į foliją ir siųskite kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 40-50 min. Baklažano vidus turi būti minkštas.

Žingsnis 2

Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje Žingsnis 2
Atvėsinkite baklažaną ir nulupkite odelę. Kad būtų patogiau, minkštimą galite iškrapštyti šaukštu. Baklažano minkštimą susmulkinkite peiliu.

Žingsnis 3

Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje Žingsnis 3
Supjaustytus baklažanus sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite tahini, ciberžolę, papriką, pusės laimo sultis ir alyvuogių aliejų. Susmulkinkite kalendrą, česnaką, aitriąją papriką ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Viską išmaišykite.

Žingsnis 4

Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje Žingsnis 4
Pagal skonį pasūdykite babaganoush. Jei norite, į užkandį įberkite žiupsnelį cukraus, kad išryškėtų baklažanų skonis.

Žingsnis 5

Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje Žingsnis 5
Sudėkite babaganoush į lėkštę arba dubenį ir papuoškite baltųjų sezamų sėklomis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos