Publikavimo data: 2024-06-22
Babaganoush su laimu ir ciberžole orkaitėje
"Babaganoush" yra patiekalas, kilęs iš Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros regiono. Tai užkandis iš trintų baklažanų su česnakais, aitriosiomis paprikomis, žolelėmis ir prieskoniais. Neatsiejama babaganoush sudedamoji dalis yra sezamų tahini pasta. Ji užkandžiui suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Jei nerandate sezamo pastos, galite pasigaminti patys. Užtenka sutrinti sezamą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Babaganoush paprastai patiekiamas su plokščia duona, pita duona arba traškučiais.
Žingsnis 1
Keliose vietose baklažaną subadykite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Suvyniokite baklažaną į foliją ir siųskite kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 40-50 min. Baklažano vidus turi būti minkštas.
Žingsnis 2
Atvėsinkite baklažaną ir nulupkite odelę. Kad būtų patogiau, minkštimą galite iškrapštyti šaukštu. Baklažano minkštimą susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 3
Supjaustytus baklažanus sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite tahini, ciberžolę, papriką, pusės laimo sultis ir alyvuogių aliejų. Susmulkinkite kalendrą, česnaką, aitriąją papriką ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Pagal skonį pasūdykite babaganoush. Jei norite, į užkandį įberkite žiupsnelį cukraus, kad išryškėtų baklažanų skonis.
Žingsnis 5
Sudėkite babaganoush į lėkštę arba dubenį ir papuoškite baltųjų sezamų sėklomis. Gero apetito!
Kategorijos