Publikavimo data: 2024-06-23
Babaganush užkandis
Babaganušas yra rytietiškos virtuvės patiekalas. Tai paprastas ir skanus baklažanų užkandis, kuris puikiai atrodys ir ant šventinio, ir ant paprasto stalo. Nepaisant to, kad babaganušo paruošimas užtrunka, jį pagaminti gana paprasta. Tačiau norint, kad jis būtų tikrai skanus, vis dėlto verta žinoti keletą subtilybių. Svarbiausia - tinkamai iškepti baklažanus. Geriausia tai daryti ant žarijų, kad baklažanai taptų kvapnūs. Tačiau galima išsiversti ir su paprasta orkaite.
Žingsnis 1
Baklažanus keliose vietose subadykite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Suvyniokite baklažanus į foliją ir pašaukite į orkaitę 40-50 minučių. Baklažanai viduje turi būti labai minkšti.
Žingsnis 2
Kol baklažanai kepa, paruoškite sezamų pastą. Tam gerai įkaitinkite keptuvę. Jos nereikia sutepti riebalais. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite 100 g baltųjų sezamų sėklų, kol jos taps auksinės spalvos. Retkarčiais sezamo sėklas pamaišykite mentele, kad jos nesudegtų.
Žingsnis 3
Atvėsinkite skrudintas sezamo sėklas ir sudėkite jas į maišytuvo dubenį. Įpilkite 50 ml alyvuogių aliejaus ir suplakite iki masės. Jei mišinys per sausas, įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 4
Atvėsinkite baklažanus ir nulupkite odelę. Kad būtų patogiau, minkštimą galite išskobti šaukštu. Baklažanų minkštimą smulkiai supjaustykite. Turėtumėte gauti tyrės konsistencijos masę su mažais gabalėliais.
Žingsnis 5
Baklažano minkštimą sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite sezamų pastą, papriką, zirą, džiovintą česnaką ir citrinos sultis. Nulupkite ir susmulkinkite aitriąją papriką ir smulkiai supjaustykite kalendrą. Aitriąją papriką ir kalendrą sudėkite į dubenį su kitais ingredientais. Įspauskite skiltelę česnako ir įberkite porą žiupsnelių druskos.
Žingsnis 6
Viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos.
Žingsnis 7
Sudėkite babaganoush į dubenį. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos