Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė ant grietinėlės
Į tradicinės prancūziškos bagetės receptą pridėjus grietinėlės, sviesto ir cukraus, kepiniai bus sotūs ir kartu su uogiene ar medumi puikiai tiks arbatos vakarėliui. Norėdami iškepti tikrai skanią ir purią bagetę, turite laikytis kelių taisyklių. Tešlą minkykite bent 15 minučių - jei tešla atšoka nuo rankų, vadinasi, ji gerai išminkyta. Formuodami bagetę, imkite tešlą iš apačios, pakeldami ir ištempdami ją. Aštriu peiliu įpjaukite bagetę.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį supilkite suaktyvintas mieles, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir grietinėlę. Tada palaipsniui suberkite miltus. Minkykite tešlą, kol taps vientisa, apie 10-20 minučių. Padėkite tešlą 60 minučių į šiltą vietą.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Tešlą išlyginkite ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį. Kiekvieną stačiakampį patepkite sviestu, pasilikdami 1 valgomąjį šaukštą. Tada tešlą sulenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Dėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite bagetes. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, kiekvieną gabalėlį iškočiokite į stačiakampį ir suvyniokite. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, patepkite sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kiekvienoje bagetėje padarykite tris pjūvius 30 laipsnių kampu. Dėkite tešlą 30 minučių į šiltą orkaitę, kad bagetės padvigubėtų. Kepkite bagetes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos