Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė ant kefyro
Klasikinį bagetės receptą sudaro vanduo, miltai, druska ir mielės arba raugas. Tačiau tai tik viena iš jo rūšių. Bagetę su traškia plutele ir švelniais trupiniais galite pasigaminti iš skirtingų tešlų. Labai skani ir oringa bagetė gaunasi iš kefyro. Jai paruošti reikia naudoti gyvas mieles, pieną ir kiaulienos taukus.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Sutrupinkite šviežias mieles, suberkite cukrų, supilkite šiltą pieną. Maišykite, kol ingredientai ištirps. Nuolat maišydami supilkite miltus (apie 100 g). Uždenkite indą plėvele arba servetėle ir palikite jį 25-30 minučių karštyje. Mielių tūris turėtų padidėti 2-3 kartus.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į tešlą įmaišykite kiaušinio trynį, druską, kiaulienos riebalus ir pieno miltelius. Supilkite kefyrą ir likusius miltus. Užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetes. Stalą arba kepimo lentą pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą, padalykite į 3 dalis. Suformuokite rutuliukus. Palikite 15 minučių pailsėti. Po to suformuokite pailgus ritinėlius. Palikite "pailsėti" po maistine plėvele 60 minučių. Bagetų paviršiuje padarykite negilius išilginius įpjovimus, pabarstykite miltais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos