Bagetė ant kefyro pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė ant kefyro

Klasikinį bagetės receptą sudaro vanduo, miltai, druska ir mielės arba raugas. Tačiau tai tik viena iš jo rūšių. Bagetę su traškia plutele ir švelniais trupiniais galite pasigaminti iš skirtingų tešlų. Labai skani ir oringa bagetė gaunasi iš kefyro. Jai paruošti reikia naudoti gyvas mieles, pieną ir kiaulienos taukus.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė ant kefyro Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Sutrupinkite šviežias mieles, suberkite cukrų, supilkite šiltą pieną. Maišykite, kol ingredientai ištirps. Nuolat maišydami supilkite miltus (apie 100 g). Uždenkite indą plėvele arba servetėle ir palikite jį 25-30 minučių karštyje. Mielių tūris turėtų padidėti 2-3 kartus.

Žingsnis 2

Bagetė ant kefyro Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į tešlą įmaišykite kiaušinio trynį, druską, kiaulienos riebalus ir pieno miltelius. Supilkite kefyrą ir likusius miltus. Užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 1 valandą.

Žingsnis 3

Bagetė ant kefyro Žingsnis 3
Paruoškite bagetes. Stalą arba kepimo lentą pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą, padalykite į 3 dalis. Suformuokite rutuliukus. Palikite 15 minučių pailsėti. Po to suformuokite pailgus ritinėlius. Palikite "pailsėti" po maistine plėvele 60 minučių. Bagetų paviršiuje padarykite negilius išilginius įpjovimus, pabarstykite miltais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos