Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė ant padėklo
Prancūzams bagetė yra ne priedas prie valgio, o visavertis patiekalas. Ir jam keliami labai aukšti skonio reikalavimai. Jį turi sudaryti tik kvietiniai miltai, vanduo, mielės ir druska (jokių rauginimo medžiagų ar kitų priedų), jis turi būti kepamas tik rankomis ir, svarbiausia, parduodamas tik toje vietoje, kur jis iškeptas. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo prancūzų kepėjams, kad sieks, jog UNESCO pripažintų bagetę nematerialiuoju kultūros paveldu.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Sumaišykite 100 ml šilto vandens su mielėmis ir 2 valgomaisiais šaukštais miltų. Leiskite mišiniui 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Miltus sumaišykite su druska, suberkite į juos ir įmaišykite oparą. Vis dar minkydami tešlą pamažu supilkite šaltą vandenį. Minkykite tešlą 10 minučių. Tada dubenį patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą, uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią duoną, susukite į ritinėlį ir rankomis ištempkite bagetę iki norimo ilgio.
Žingsnis 4
Paruoškite bagetes kepimui. Dėkite bagetes ant miltais pabarstytos kepimo skardos. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pailsėti dar 40 minučių. Bagetėse įstrižu kampu padarykite kelis įpjovimus. Kiekvieną bagetę silikoniniu šepetėliu patepkite pienu. Į kitą kepimo skardą įpilkite vandens ir pašaukite į orkaitę. Kepkite bagetes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada išimkite skardą su vandeniu ir kepkite bagetes dar 10 minučių.
Kategorijos