Bagetė ant padėklo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė ant padėklo

Prancūzams bagetė yra ne priedas prie valgio, o visavertis patiekalas. Ir jam keliami labai aukšti skonio reikalavimai. Jį turi sudaryti tik kvietiniai miltai, vanduo, mielės ir druska (jokių rauginimo medžiagų ar kitų priedų), jis turi būti kepamas tik rankomis ir, svarbiausia, parduodamas tik toje vietoje, kur jis iškeptas. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo prancūzų kepėjams, kad sieks, jog UNESCO pripažintų bagetę nematerialiuoju kultūros paveldu.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė ant padėklo Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Sumaišykite 100 ml šilto vandens su mielėmis ir 2 valgomaisiais šaukštais miltų. Leiskite mišiniui 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Bagetė ant padėklo Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Miltus sumaišykite su druska, suberkite į juos ir įmaišykite oparą. Vis dar minkydami tešlą pamažu supilkite šaltą vandenį. Minkykite tešlą 10 minučių. Tada dubenį patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą, uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.

Žingsnis 3

Bagetė ant padėklo Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią duoną, susukite į ritinėlį ir rankomis ištempkite bagetę iki norimo ilgio.

Žingsnis 4

Bagetė ant padėklo Žingsnis 4
Paruoškite bagetes kepimui. Dėkite bagetes ant miltais pabarstytos kepimo skardos. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pailsėti dar 40 minučių. Bagetėse įstrižu kampu padarykite kelis įpjovimus. Kiekvieną bagetę silikoniniu šepetėliu patepkite pienu. Į kitą kepimo skardą įpilkite vandens ir pašaukite į orkaitę. Kepkite bagetes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada išimkite skardą su vandeniu ir kepkite bagetes dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos