Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė ant rauginto pieno
Bagetė ant rūgusio pieno pasirodo labai malonaus skonio. Tam geriau paimti naminio arba ūkininko pieno, jį išvirti ir sutrinti patiems. Galite jį palikti 24 valandas kambario temperatūroje arba į pieną įpilti šaukštą grietinės, kefyro ir palikti 7-8 valandoms. Parduotuvėse dabar parduodamas ir specialus užkandis. Juos galite naudoti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų. Supilkite 3-4 valgomuosius šaukštus miltų, išmaišykite. Mišinį uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių, kad suaktyvėtų mielės. Supilkite raugintą pieną, išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir druską. Dalimis supilkite miltus, išminkykite tešlą. Rankas patepkite augaliniu aliejumi, padėkite tešlą ant stalo ir toliau minkykite. Jei tešla "plaukia", įberkite daugiau miltų. Dėkite tešlą į daugiafunkcinę keptuvę arba orkaitę. Įjunkite ją iki 35 laipsnių temperatūros. Laikykite 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite bagetę rūgpienyje. Padėkite tešlą ant stalo ir dar kartą gerai išminkykite rankomis. Ji turi būti šiek tiek lipni. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną iškočiokite į stačiakampį. Tada susukite į ritinėlį. Užspauskite kraštus. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos siūle žemyn. Palikite 15 minučių. Žirklėmis, peiliu arba peiliuku viršuje padarykite įstrižus pjūvius. Kepkite 160-180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos