Bagetė ciabatta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė ciabatta

Pagrindinė prancūziškos bagetės ir itališkos ciabattos ypatybė - traški, deginto cukraus spalvos plutelė. O minkštimas turi būti akytas, su didelėmis ertmėmis, minkštas ir švelnus. Bagetės ir ciabatta tešlos sudėtyje yra iki 90 % drėgmės, todėl jos yra tokios erdvios. Traškios plutos paslaptis slypi specialiame kepimo režime: duona pirmas 10 minučių kepama su garais, o paskui 15-20 minučių - be garų. Dėl tešlos panašumo bagetę galima lengvai paversti didesne ir praktiškesne ciabatta.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė ciabatta Žingsnis 1
Paruoškite oparą ir užminkykite tešlą. Supilkite mieles į šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Įberkite druskos ir augalinio aliejaus. Palikite 20 minučių. Palaipsniui suberkite miltus ir įmaišykite į oparą bei išminkykite skystą, lipnią tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Bagetė ciabatta Žingsnis 2
Užvirinkite tešlą iki virimo temperatūros. Kas 30 minučių tešlą minkykite du kartus, pakeldami tešlos kraštus iš abiejų pusių ir užlenkdami į viršų. Po paskutinio minkymo palikite tešlą dar 2 valandoms.

Žingsnis 3

Bagetė ciabatta Žingsnis 3
Suformuokite ciabatta bagetes. Stalo paviršių gausiai pabarstykite miltais. Padėkite tešlą ant stalo, pabarstykite miltais, padalykite į dvi dalis ir suformuokite plačius, pritūpusius kepaliukus. Kiekvieną tešlos gabalą padėkite ant miltais pabarstyto rankšluosčio ir šonus užfiksuokite kietu daiktu, kad tešla neišsiplėstų. Leiskite pailsėti 20 minučių.

Žingsnis 4

Bagetė ciabatta Žingsnis 4
Iškepkite ciabatta bagetes. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, pabarstykite miltais ir atsargiai sudėkite bagetes. Į kitą kepimo skardą supilkite verdantį vandenį. Kepkite bagetes 10 minučių garuose. Tada išimkite formą su vandeniu ir kepkite duoną dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos