Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė ir kiaušinis
Tiems, kuriems jau atsibodo tradiciniai pusryčiai su kiaušiniene ar omletu, būtinai reikėtų paragauti bagetės su kiaušiniene. Ji paruošiama kuo greičiau ir taip pat suvalgoma. Jei norima, vištų kiaušinius galima pakeisti putpelių kiaušiniais, tuomet jų kiekį reikėtų padidinti 3-4 kartus. Jei ūkininkų turguje pavyko nusipirkti žąsų kiaušinių, drąsiai kepkite bagetę su jais. Vienas žąsies kiaušinis žmogui suteikia beveik 9 % kalcio, apie 30 % geležies ir 20 % vitamino A paros normos.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Sūrį susmulkinkite vidutinio dydžio tarka. Supilkite sūrį į kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetę. Nupjaukite viršutinę bagetės plutelę ir išimkite didžiąją dalį minkštimo. Likusį minkštimą suplokite. Aptepkite duonelę įdaru. Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 6-8 minutėms. Tada išimkite skardą, uždenkite bagetes folija ir palikite kepti dar 15 minučių.
Kategorijos