Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių
Napoleonas yra glaudžiai susijęs su bagetės istorija, tačiau ne garsusis imperatorius, o jo sūnėnas, Prancūzijos Respublikos prezidentas. Būtent jis įvedė duonos standartą - ne mažesnį kaip 2 kg svorį ir ne ilgesnį kaip 0,7 m ilgį. Toks teisinis pagrindas turėjo didelės įtakos duonos gaminių plonėjimui. Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių - tai skani duona tiems, kurie nenori daug pastangų skirti kepimui. Išlaikomos vertingosios duonos savybės, o skonis visiškai nepakinta.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius, druską ir actą sumaišykite šaltame vandenyje. Į atskirą dubenį suberkite abiejų rūšių miltus ir supilkite kiaušinių mišinį. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Tada tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio stačiakampį, į vidurį dėkite suminkštintą sviestą, dar kartą uždenkite tešlą maistine plėvele ir per visą tešlos paviršių ištepkite sviestu.
Žingsnis 2
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį. Tada vėl iškočiokite, kad gautųsi stačiakampis. Vėl susukite jį į ritinį, suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Tada iš jų suformuokite 2 panašias viena į kitą bagetes. Peiliu padarykite įstrižus pjūvius visame tešlos paviršiuje ir sudėkite bagetes į kepimo indą. Bagetes sudėkite į kepimo formą. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Į orkaitės dugną įpilkite indą su vandeniu. Pastatykite formą vidutinio lygio ir palikite tešlą kepti 30 minučių.
Kategorijos