Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių

Napoleonas yra glaudžiai susijęs su bagetės istorija, tačiau ne garsusis imperatorius, o jo sūnėnas, Prancūzijos Respublikos prezidentas. Būtent jis įvedė duonos standartą - ne mažesnį kaip 2 kg svorį ir ne ilgesnį kaip 0,7 m ilgį. Toks teisinis pagrindas turėjo didelės įtakos duonos gaminių plonėjimui. Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių - tai skani duona tiems, kurie nenori daug pastangų skirti kepimui. Išlaikomos vertingosios duonos savybės, o skonis visiškai nepakinta.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
308 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius, druską ir actą sumaišykite šaltame vandenyje. Į atskirą dubenį suberkite abiejų rūšių miltus ir supilkite kiaušinių mišinį. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Tada tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio stačiakampį, į vidurį dėkite suminkštintą sviestą, dar kartą uždenkite tešlą maistine plėvele ir per visą tešlos paviršių ištepkite sviestu.

Žingsnis 2

Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 2
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį. Tada vėl iškočiokite, kad gautųsi stačiakampis. Vėl susukite jį į ritinį, suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 1,5 valandos.

Žingsnis 3

Bagetė iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Tada iš jų suformuokite 2 panašias viena į kitą bagetes. Peiliu padarykite įstrižus pjūvius visame tešlos paviršiuje ir sudėkite bagetes į kepimo indą. Bagetes sudėkite į kepimo formą. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Į orkaitės dugną įpilkite indą su vandeniu. Pastatykite formą vidutinio lygio ir palikite tešlą kepti 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos