Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė orkaitėje
Tradicinę prancūzišką baltą duoną sudaro tik miltai, vanduo, mielės ir druska. Tačiau šiais laikais kepėjai sukūrė daugiau nei šimtą šio kepinio versijų. Bagetė krosnyje kepama su įvairiais komponentais: vanduo keičiamas pienu arba išrūgomis, į sudėtį dedama įvairių sėklų, žolelių, prieskonių, daržovių. Vienas iš labiausiai paplitusių variantų yra su svogūnais. Šiam tikslui geriau naudoti askaloninius svogūnus, jie pasižymi subtiliu, švelniai pikantišku skoniu ir subtiliu aromatu.
Žingsnis 1
Paruoškite opaką. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Supilkite pusę puodelio vandens ir išmaišykite. Palikite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Kol mielės aktyvuojasi, paruoškite svogūnus. Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus ir kepkite keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes, kol jie karamelizuosis. Tada sudėkite į lėkštę, aliejų išpilkite į atskirą indą.
Žingsnis 3
Pradėkite minkyti tešlą. Persijokite miltus į tinkamo dydžio dubenį, suberkite druską ir askaloninius česnakus. Supilkite likusį vandenį, šiek tiek išmaišykite ir sumaišykite su mielių pagrindu. Minkykite, kol tešla taps elastinga, apie 12-15 minučių. Palikite šiltai pakilti 1-1,5 valandos.
Žingsnis 4
Kai tešla padvigubės, pradėkite formuoti. Darbo paviršių pabarstykite miltais, sudėkite tešlą, išminkykite, iškočiokite į plokštainį, padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį suformuokite į bagetės formą. Palikite 15-20 minučių pailsėti uždengę rankšluosčiu.
Žingsnis 5
Iškepkite bagetes. Įjunkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros ir į orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu. Praėjus nurodytam laikui, perkelkite bandeles į kepimo skardą, palikdami tarp jų 3-4 cm atstumą. Apšlakstykite aliejumi, likusiu po svogūnų kepimo, padarykite įstrižinius įpjovimus ir siųskite kepti 30 minučių.
Kategorijos