Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė pergamente
Pergamentinis popierius sukuria ploną oro sluoksnį tarp padėklo ir bagetės, kuris padeda reguliuoti temperatūrą ir neutralizuoti karštus taškus. Bagetė iškepa tolygiai ir yra verta tradicinio prancūziško konkurso dėl geriausios Paryžiaus bagetės vardo, kuriame gaminiai vertinami pagal 5 kriterijus: kepimo, skonio, minkštimo, alveolės struktūros ir išvaizdos. Laimėjus konkursą, suteikiama teisė Prancūzijos prezidentui vienerius metus kasdien kepti po 25 bagetes.
Žingsnis 1
Sumaišykite produktus, skirtus apkepui: sumaišykite vandenį su mielėmis, 2 valgomaisiais šaukštais miltų, druska ir cukrumi. Viską sumaišykite ir palikite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Palaipsniui į masę įmaišykite miltus. Gerai išminkykite tešlą ir padalykite į tris dalis. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Darbo paviršių pabarstykite miltais. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 0,5 cm storio pyragą, susukite į ritinėlį ir užspauskite kraštus. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu.
Žingsnis 4
Dėkite bagetes ant pergamento. Pakelkite pergamentą ir tarp bagučių padarykite perlenkimo užtvarą. Iš šonų sudėkite susuktus rankšluosčius. Viršų taip pat uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Leiskite pailsėti 90 minučių.
Žingsnis 5
Nuimkite rankšluosčius ir ištieskite pergamentą. Bagetėse įstrižu kampu padarykite kelis įpjovimus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos