Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė rankovėje
Vien Prancūzijoje kas sekundę pagaminama 320 bagetų, o per metus - daugiau kaip 10 mlrd., kurios visos valgomos su trupučiu. Tai populiariausia duonos rūšis pasaulyje. Pabandykite išsikepti bagetę namuose kepimo rankovėje. Šis būdas išsaugo tešlos drėgmę ir suteikia duonai gardžią traškią plutelę, o viduje - švelnų minkštimą. Bagetei kepimo rankovėje nereikia specialių formų ir ji visada būna puošni. Ši duona puikiai tinka pusryčių sumuštiniams ir antriesiems patiekalams.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Palaipsniui suberkite miltus į likusią tešlą ir kruopščiai išminkykite tešlą. Supilkite augalinį aliejų ir minkykite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Leiskite tešlai pakilti ir suformuokite bagetes. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į 1 cm storio plokštę. Susukite į ritinėlį. Aštriu peiliu padarykite kelis įpjovimus įstrižu kampu.
Žingsnis 3
Kepkite bagetes rankovėse. Atsargiai sudėkite bagetes į kepimo rankoves, užriškite ir sudėkite ant kepimo skardos. Palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Dėkite bagetes į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepkite bagetes 30 minučių.
Kategorijos