Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su Adygėjos sūriu
Iš bagetės galima pagaminti bet kokį miltinį patiekalą - net chačapuri su Adygėjos sūriu. Pasak legendos, adygėjiško sūrio gamybos paslaptį gyvulių globėjas dievas Amyšas perdavė mergaitei, kuri per audrą išgelbėjo avių bandą. Originalus sūrio pavadinimas - "matekuaye". - kilęs iš dviejų žodžių: "mate" - "krepšys" ir "k'uaye". - sūris. Adygėjos sūris gaminamas iš ožkos arba avies pieno specialiuose krepšeliuose "bjel'e", pagamintuose iš plonų gluosnio šakelių, kurios suteikia sūriui reljefiškumo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite virtus kiaušinius ir Adygėjos sūrį stambia tarka ir sumaišykite. Dėkite bagetę ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Į kiekvieną bagetės gabalėlį dėkite po šaukštą sūrio ir kiaušinių įdaro ir prispauskite.
Žingsnis 2
Iš bagetės iškepkite chačapuri. Kiekvieno laivelio viduryje padarykite duobutę. Į kiekvieno gabalėlio vidurį įmuškite po vieną kiaušinį, kad liktų nepažeistas trynys. Kepkite bagetes orkaitėje 6-8 minutes, kad trynys nesukietėtų. Šiltus chačapurius kraštuose aptepkite sviestu.
Kategorijos