Bagetė su Adygėjos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su Adygėjos sūriu

Iš bagetės galima pagaminti bet kokį miltinį patiekalą - net chačapuri su Adygėjos sūriu. Pasak legendos, adygėjiško sūrio gamybos paslaptį gyvulių globėjas dievas Amyšas perdavė mergaitei, kuri per audrą išgelbėjo avių bandą. Originalus sūrio pavadinimas - "matekuaye". - kilęs iš dviejų žodžių: "mate" - "krepšys" ir "k'uaye". - sūris. Adygėjos sūris gaminamas iš ožkos arba avies pieno specialiuose krepšeliuose "bjel'e", pagamintuose iš plonų gluosnio šakelių, kurios suteikia sūriui reljefiškumo.
Gaminimo laikas
33 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su Adygėjos sūriu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite virtus kiaušinius ir Adygėjos sūrį stambia tarka ir sumaišykite. Dėkite bagetę ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Į kiekvieną bagetės gabalėlį dėkite po šaukštą sūrio ir kiaušinių įdaro ir prispauskite.

Žingsnis 2

Bagetė su Adygėjos sūriu Žingsnis 2
Iš bagetės iškepkite chačapuri. Kiekvieno laivelio viduryje padarykite duobutę. Į kiekvieno gabalėlio vidurį įmuškite po vieną kiaušinį, kad liktų nepažeistas trynys. Kepkite bagetes orkaitėje 6-8 minutes, kad trynys nesukietėtų. Šiltus chačapurius kraštuose aptepkite sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos