Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su aisbergo salotomis
Traški skrudinta prancūziška bagetė puikiai dera su sultingomis ir lengvomis aisbergo salotomis. Iceberg salotos naudojamos receptuose kaip ir bet kurios kitos žaliosios salotos, tačiau jos turi keletą privalumų: yra traškios kaip kopūstai, o tankūs icebergo lapai padaro bet kokį salotų mišinį talpesnį. Plačius, sultingus salotų lapus geriausia plėšyti rankomis, o ne pjaustyti peiliu, todėl vitaminai išlieka ilgiau. Skaniam salotų padažui geriau naudoti nerafinuotą pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
Žingsnis 1
Paruoškite bagetę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite bagetę ant vidutinės ugnies iš vienos pusės 1 minutę, tada apverskite į kitą pusę. Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po gabalėlį ožkos sūrio, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 1 minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, baltojo vyno actą, druską ir pipirus. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite salotų lapus į salotinę, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos