Bagetė su aisbergo salotomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su aisbergo salotomis

Traški skrudinta prancūziška bagetė puikiai dera su sultingomis ir lengvomis aisbergo salotomis. Iceberg salotos naudojamos receptuose kaip ir bet kurios kitos žaliosios salotos, tačiau jos turi keletą privalumų: yra traškios kaip kopūstai, o tankūs icebergo lapai padaro bet kokį salotų mišinį talpesnį. Plačius, sultingus salotų lapus geriausia plėšyti rankomis, o ne pjaustyti peiliu, todėl vitaminai išlieka ilgiau. Skaniam salotų padažui geriau naudoti nerafinuotą pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su aisbergo salotomis Žingsnis 1
Paruoškite bagetę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite bagetę ant vidutinės ugnies iš vienos pusės 1 minutę, tada apverskite į kitą pusę. Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po gabalėlį ožkos sūrio, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 1 minutę.

Žingsnis 2

Bagetė su aisbergo salotomis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, baltojo vyno actą, druską ir pipirus. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.

Žingsnis 3

Bagetė su aisbergo salotomis Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite salotų lapus į salotinę, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos